Blog bejegyzés

2017. Október 03.
Hol volt, hol nem volt...régmúlt idők nyomában

1992. 11. 10-én megnyitotta kapuit az E-Galéria, mint a térség első művészeti magán galériája és beköltözött Kecskemét központjában lévő akkoriban elkészült Északi térfal tetőtéri üzletébe. Az akkori polgármester, Merász József nyitotta meg az első tárlatot. 

Farkas Gáborné Bóna Edit szervezésében évekig számos kiállításnak adott otthont, melyeket  ismert, közéleti személyiségek nyitottak meg, mint pl. Zwack Péter, Faludy György, Kondor Katalin.

Néhány év múlva új helyen, a Piramis Udvarház földszinti üzletében folytatódott az igen népszerű festmények, szobrok és egyéb alkotások értékesítése a rendszeres kiállítások mellett.

Akkoriban még nem volt életünk része az internet , a facebook , a számos kézműves vásár, a különböző fesztiválok és egyéb bemutatkozási lehetőségek sokasága. A nyomtatott sajtó mellett galériákban, kiállításokon tudtak bemutatkozni a művészek.

A Petőfi Népe, a Kecskeméti Lapok hasábjain értesülhetett a művészet kedvelő közönség a kiállításokról.

Immáron közel 10 éve az Alföld Áruház külső üzletsorán várjuk kedves vásárlóinkat, ahol alkalmazkodva a folyamatosan változóban lévő világunkhoz jelentősen bővítettük kínálatunkat különböző művészeti ajándék és használati tárgyakkal, ékszerekkel az igényekhez mérten.

Célunk, hogy korrekt árainkkal,széles kínálatunkkal mindenki számára elérhetővé tegyük a művészet különböző ágait, élő hidat alkotva művészek és a vásárlók közt.

A régióban nem csak a megalakulásunkkor de jelenleg is egyetlen képző –és iparművészeti üzletként adunk bemutatkozási lehetőségeket az akár 25 éve jelenlévő művészeinknek és a design vonalat képviselő fiataloknak egyaránt.

Készítette Dongo Web Design